Hamilton: Ferrari něco skrývá. V rychlosti jsou Mercedesu extrémně blízko

Sebastian Vettel při posledních předsezónních testech v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Piloti Mercedesu vnímají ze strany Ferrari před prvním závodem sezóny velkou hrozbu. Podle Lewise Hamiltona něco skrývají a Nico Rosberg varuje, že v závodním režimu jim bude italský tým velmi vyrovnaným soupeřem.

"Myslím, že letos se celé pole zdá být vyrovnanější. Ferrari má podle mě něco v rukávu. Osobně se domnívám, že tento víkend nám budou mnohem blíže, než o tom hovořili. Přijíždějí jako ti pomalejší, ale může odjíždět jako ti rychlejší," uvádí Hamilton, podle kterého může být Scuderia rychlejší, než se mnozí domnívají.

"Ferrari je obrovskou hrozbou. Během testování byli extrémně blízko našemu tempu. Samozřejmě, že nevíte, kolik měli benzínu, bereme to však velmi vážně a musíme si dávat pozor. Za dva dny to poznáme," pokračuje Rosberg.

Podle Sebastiana Vettela jim to ale bude ještě chvíli trvat, než se ukáže, jak na tom vlastně jsou: "Myslím, že jsme na správné cestě a děláme pokroky. Totéž platilo loni. Během zimy jsme dosáhli pokroku, ale jestli bude dostatečně velký, na to si musíme pár závodů počkat. Naším cílem je věci otočit. Nemyslím si, že to bude překvapení, když řeknu, že Mercedes je stále favoritem. Pokusíme se ale o to, abychom v budoucnu byli favorité my."

Překvapí v Austrálii Sebastian Vettel a porazí oba Mercedesy? | foto: Scuderia Ferrari

"Mercedes jsou na začátku favoritem - zdají se být spolehliví a velmi rychlí. V Barceloně jsme byli blíže než minulý rok, obzvlášť v závodě. Ale ohromný pokrok dosáhlo i Toro Rosso. Měli už loni dobré auto, ale s Ferrari budou o celkem dost silnější," upozorňuje Vettel na dceřinou stáj Red Bullu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy