Dennis: "Vandoorne bude v roce 2017 připraven." Bude ale u McLarenu místo?

Stoffel Vandoorne | foto: McLaren

Šéf McLarenu Ron Dennis věří, že jejich rezervní pilot Stoffel Vandoorne bude příští rok připraven na svůj závodní debut ve Formuli 1.

Vandoorne je už přes tři roky členem mládežnického programu britského týmu a loni svůj talent potvrdil sedmi vítězstvími a titulem v GP2. Protože na letošní sezónu mají platné smlouvy Fernando Alonso i Jenson Button, přešel na závodění v japonské Super Formuli s Hondou poháněným týmem Docomo Team Dandelion Racing.

"Vždy byl inteligentní, k této inteligenci a le nyní přidal na tak mladého člověka neobvyklou úroveň moudrosti. A fyzicky je fit jako kterýkoliv jiný závodní pilot v kterékoliv závodní sérii na světě - včetně Formule 1," pochvaluje si Dennis svého svěřence.

"Vozy Super Formule jsou rychlé a přilnavé. Stoffel bude závodit proti bývalým pilotům F1, jako je Kamuj Kobajaši, Kazuki Nakajima, Narain Karthikeyan a André Lotterer. Povede si dobře. Jeho cesta do Formule 1 byla velmi pečlivě zmapována, jak je tomu vždy u členů mládežnického programu McLarenu. Očekáváme, že v roce 2017 bude připraven," tvrdé výkonný ředitel McLarenu.

Nahradí příští rok Vandoorne (vpravo) některého ze současných závodních pilotů McLarenu a dočká se v F1 svého debutu? | foto: McLaren

Odmítá však upřesnit, zda jeho tým bude mít příští sezónu volné místo. Se současnými jezdci je totiž spokojený: "Fernando opakovaně potvrdil, že hodlá dodržet tři roky uvedené v jeho současné smlouvě. A ta mimochodem neobsahuje žádné opce či výkonnostní klauzule: je rovnou na tři roky.

A pokud jde o Jensona, budeme spolu během roku hovořit. Je mistrem světa a jedním z těch vůbec nejlepších pilotů, které jsme kdy měli. Kterýkoliv tým by byl potěšen tím, kdyby byl součástí jejich jezdecké síly. A pro nás to určitě platí," dodává Dennis.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy