Mallya o VJM09 a cílech Force Indie, v Melbourne žádné velké šoky nečeká

Nico Hülkenberg při posledních předsezónních testech v Barceloně | foto: Sahara Force India

Majitel Force Indie Vijay Mallya je spokojený s debutem nového monopostu VJM09 v předsezónních testech. V Melbourne žádná velká překvapení nečeká a rozložení sil podle něj bude podobné jako v závěru loňské sezóny. Jaký cíl má indická stáj pro úvodní Velkou cenu Austrálie?

Vijay, jak byste shrnul začátek letošní sezóny?
Vijay Mallya: Uvedení VJM09 proběhlo velmi hladce. Tým odvedl během zimy excelentní práci a testování šlo převážně podle plánu: ujeli jsme skoro 4000 kilometrů a vůz prokázal dobrou spolehlivost. Znamená to, že do Melbourne můžeme zamířit hodně sebejistě díky práci, kterou jsme odvedli, a díky našemu porozumění novému autu.

Co, pokud vůbec něco, jste se o relativním pořadí dozvěděli ze dvou týdnů testování?
VM:
Nemyslím si, že se v Melbourne dočkáme nějakých velkých šoků. Zdá se, že zůstává zachován obecný stav z druhé poloviny loňské sezóny. Podle mě se to bude trať od trati jako vždy lišit, ale jako celek si myslím, že můžeme začít tam, kde jsme minulý rok skončili.

Vijay Mallya očekává, že jeho tým naváže na úspěšnou loňskou sezónu a v Melbourne dojede na bodech | foto: Sahara Force India

Co by Force India považovala tento víkend za dobrý závod?
VM: Melbourne může vždy přinést určitá překvapení a nečekané události, ale já by byl rád, kdybychom získali nějaké body a začali sezónu tak, jak zamýšlíme. Od počátku se chceme kvalifikovat a závodit v nejlepší desítce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy