Ecclestone si není jistý tím, zda bude mít nová kvalifikace kýžený dopad

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Nový formát kvalifikace neodpovídá návrhu, který podal Bernie Ecclestone. Ten si teď není jistý tím, zda změny budou mít vůbec nějaký vliv. Udělalo se tedy zbytečně mnoho povyku pro nic?

Ecclestone poté, co týmy včera v elektronickém hlasování změny schválily v rámci Strategické skupiny a F1 komise (více zde), uvedl, že by se raději přidržel loňského formátu s tím, že by vítězi předchozího závodu dostávali v sobotu časové penalizace.

Připouští, že si poslední úpravou kvalifikace není jistý, ale zároveň přiznává, že pro změny hlasoval i on, protože měl pocit, že se něco musí udělat pro to, aby se startovní rošt mohl trochu promíchat.

"Hlasoval jsem pro ně, protože si myslím, že jsme museli něco udělat. Nejsem si obzvlášť jistý tím, že tím dosáhneme toho, čeho jsme chtěli, ale musíme to zkusit a uvidíme," vysvětluje svůj postoj šéf Formule 1 pro Sky Sports.

"Chtěl jsem nechat kvalifikaci takovou, jakou jsme ji měli, protože si myslím, že je v určitých směrech více vzrušující než závod. Kdokoliv by pak vyhrál ten poslední závod před kvalifikací, tak bychom přišli s takovým formátem, že bychom mu přičetli čas k jeho kvalifikaci, abychom to na roštu promíchali," sděluje Ecclestone, jaký byl jeho nápad.

Ecclestone chtěl časovou penalizací v kvalifikaci ztížit vítězství těm pilotům s dominantními vozy | foto: Pirelli

"Stále věřím, že by ten kluk vyhrál závod, měl by však aspoň trochu problém a my bychom mohli být svědky dobrých závodů," dodává Ecclestone, jenž ve svém věku 85 let stále vede Formuli 1. Její závodní sezóna začíná příští týden v Austrálii, kde budeme moci poprvé sledovat nový systém kvalifikace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy