Bottas věří, že se Williamsu letos podaří vyhrát závod

Valtteri Bottas s Williamsem FW38 - Mercedes | foto: Williams F1 Team

Valtteri Bottas věří, že Williams přes zimu dosáhl takový pokrok, aby letos mohl dosáhnout toho nejvyššího stupně na pódiu.

Williams na své vítězství čeká od roku 2012, kdy ojedinělého úspěchu dosáhl Pastor Maldonado. A Bottas, jehož největším úspěchem jsou dvě druhá místa po sobě (Velká Británie a Německo v roce 2014), věří, že by to letos mohlo vyjít.

"Samozřejmě, že chceme vyhrát, a jako tým máme za cíl, abychom si vedli lépe než minulý rok. Myslím, že to je možné a že to můžeme dokázat. Neustále jako tým sílíme a nové auto se oproti loňsku zlepšilo, takže to letos bude těsné. Hodně v to věřím," uvádí finský závodník, jenž se zúčastnil propagační akce sponzora Martini v Itálii.

V předsezónních testech se jako konkurenceschopnější ale jevily dvě stáje: mistrovský Mercedes a Ferrari. Williams by však mohl být tím nejlepším týmem ze zbytku startovního pole.

Dočká se letos Valtteri Bottas svého prvního vítězství v F1? | foto: Williams F1 Team

"V Barceloně jsme dosahovali dobrých časů na kolo, také konzistentních dlouhých jízd a opravdu tvrdě pracujeme na tom, abychom se přiblížili Mercedesu a Ferrari," doplňuje 34letý Felipe Massa, jenž má na svém kontě 11 vítězství.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy