Vývojovým pilotem Haasu se stává 17letý Američan Ferrucci

Vývojový jezdec Haasu - Santino Ferrucci | foto: Haas F1 Team

Tým Haas dnes oznámil, že jeho vývojovým pilotem se stává Santino Ferrucci, 17 letý rodák z Connecticutu.

Santino Ferrucci bude závodit v GP3 za tým DAMS, avšak zúčastní se také závodů, testování a práce na simulátoru s týmem Haas F1. Má za sebou vítězství v Britské Formuli 3, loni závodil v sérii Toyota Racing na Novém Zélandu a ve evropské Formuli 3. Jeho manažerem je Julian Jakobi, který měl na starosti hvězdy jako Ayrton Senna či Alain Prost.

"V F1 je důležité kromě vývoje vozu i vývoj vaší osobnosti. Jedno bez druhého nelze. Ferrucci odvedl zatím velmi dobrou práci a také jeho vyspělost mimo závodní vůz je působivá," uvedl v prohlášení šéf týmu Günther Steiner  s tím, že v mladíkovi vidí velký potenciál i díky příležitosti. "Příležitost s týmem DAMS je skvělou cestou k dalšímu vývoji, zatímco místo u Haasu mu poskytne možný budoucí úspěch," dodal.

Pro Ferrucciho prý byla F1 cílem už od počátku, kdy začal závodit a je velmi pyšný na to, že může být součástí amerického týmu. "Stále mám před sebou kus práce, ale být součástí týmu Haas mi umožní na naučit víc a rychleji. Pomůže mi to při závodění v GP3 a připraví mě na F1," okomentoval situaci Ferrucci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy