Návrat ke kořenům? Podle Hornera by F1 neměla s vozy pro rok 2017 promeškat příležitost

Christian Horner | foto: Red Bull Content Pool

Pro rok 2017 se chystají novinky v pravidlech a podle Christiana Hornera musejí být vyřešeny nedostatky, jinak by F1 promeškala velkou příležitost.

Fernando Alonso či Jenson Button se poslední dobou nechali slyšet, že potěžení z řízení vozu formule 1 již není takové jako v minulosti. 

Pro sezónu 2017 se však připravují novinky a do konce dubna by se měla pravidla vyjasnit. Podle Christina Hornera jsou návrhy agresivnější a jedná se o návrat ke kořenům. Přinese to tak zpět dřívější radost ze závodění?

"Ze sportovního hlediska je úžasné přijít s autem, které piloty řádně otestuje, rozdělí muže od kluků. To by chtěli vidět všichni. Koncept, který jsme před rokem a půl připravili, byl agresivnější a byl to návrat k základům. Je to krok správným směrem, ale stále nejsme tam, kde bychom chtěli být. Zatím je však ještě čas to vyřešit," prozradil pro Autosport šéf Red Bullu.

Podle něj je důležité, aby se nedostatky ještě vyladily, neboť by prý byla velká škoda promeškat takovouto příležitost. 

"Jsme trošku nervozní z toho, že když dáme na vůz velká kola, zvyšuje se odpor. A když vezmete v úvahu mechanickou přilnavost, nakonec bude výsledkem více času na plný plyn a motor tak bude hrát velkou roli," uvedl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy