Austin se tváří, že problémy minuly, Monza je na tom hůře

S Grand Prix USA to vypadá zase o něco lépe | foto: Manor Racing

Kalendář F1 mající rekordní množství položek, je stále do určité míry nejistý. S možností, že dojde k určitému úbytku závodů se stále kalkuluje, největšími adepty jsou premiérová Grand Prix Evropy v Ázerbajdžánu, závod v USA a překvapivě i legendární Monza.

Po finančních problémech, které vedly dokonce k označení Grand Prix USA v texaském Austinu za provizorní, se zdá, že Američané mají blízko k tomu svou nelehkou situaci zvládnout. Na záchranu mají ještě pořád půl roku, navíc Bernie Ecclestone před dvěma týdny v časopise Forbes uvedl: "Jsem přesvědčen, že se letos v Austinu pojede. Bobby Epstein si je jistý. Ví, že peníze jsou na cestě."

O finančních problémech jsme podrobně informovali, tehdy promotér závodu Epstein prohlašoval, že je situace velice kritická (čtěte zde). Nyní se na tiskové konferenci nechal slyšet, že se situace podstatně vylepšuje, což citovala agentura Associated Press. Reuters zase uvádí, že Epstein prohlásil: "Ještě jsme nezaplatili ani cent, ale pořád jsme ve hře." Všeobecně se na sociálních sítích objevují optimistické komentáře, že se Američanům podařilo problém vyřešit, na facebooku někdo zveřejnil potemnělou oblohu se sluncem v pozadí a pod tím jediné slovo: "Kupředu".

To s Monzou, ikonou F1 a legendárním okruhem, kde Grand Prix v celé existenci oficiálního šampionátu chyběla jen v roce 1980, to vypadá podstatně hůř. Podle listu Gazzetta dello Sport Ecclestone uvedl, že současná jednání jsou zablokována z důvodu problematických jednání mezi SIAS, provozovatelem okruhu a italským autoklubem ACI. "Pro Monzu se tak rýsuje nebezpečná slepá ulička. Méně už pro Grand Prix Itálie, protože pořád máme v záloze Imolu," okomentoval situaci deník Gazzetta dello Sport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy