Jak být fit: recept podle Jensona Buttona

Jenson Button | foto: McLaren

Jak si udržuje kondici Jenson Button, proč nespí déle než osm hodin denně a co pije ráno jako první?

Jenson Button je znám svým tvrdým tréninkem a velmi dobrou tělesnou kondicí. Velmi rád jezdí na kole a často se věnuje triatlonům. Ve Formuli 1 je již od roku 2000 a viděl tedy velké změny. Prozradil, že se nemění pouze pravidla a vzhled či technika vozů, ale i samotný trénink pilotů.

"Je mnohem méně fyzický než tomu bývalo dříve, což mě mrzí, protože to mě bavilo. Je to kvůli odlišnému přítlaku oproti minulosti. Řídit je nyní mnohem jednodušší. Ale když se vrátíte zpět to auta zjistíte, že je stále spousta unavujících věcí. Točení volantem poznáte na pažích, výraznější vibrace... Takže je to stále náročné, ale není to tak náročné jako tomu bývalo. Stále však každý rok trénuji víc a víc, protože mi to pomáhá psychicky i fyzicky se lépe připravit,"  uvedl pro SkySports.

Patří mezi vysoké piloty F1 a musí si proto obzvlášť hlídat svoji váhu. Pomáhá mu k tomu i spánek. "Když spíte méně než pět hodin, nabíráte váhu. Stejně tak když spíte déle než osm hodin. Kouzlem tedy je spát sedm až osm hodin. Také dělám to, že po probuzení vypiju půl litr vody a potom černou kávu a Coca colu. To je skvělé, probere vás to a jste připraveni na další den, hodně jsem během zimy zhubl," usmívá se Brit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy