Ferrari: Nový formát kvalifikace nemůžeme jen tak akceptovat

Arrivabene, Maurizio | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari, Sergio Marchionne si není jistý, že Ferrari souhlasí s novým formátem kvalifikace, který se na letošní sezónu plánuje a žádá o další prodiskutování.

Minulý týden týmy schválily změnu kvalifikačního programu. Navrhovaný formát počítá s tím, že by každých devadesát sekund vypadl nejpomalejší pilot a poslední minutě a půl by se tak rozhodovalo mezi dvěma nejrychlejšími. Cílem je zajímavější sobotní podívaná.

Zatím se však tato změna odložila až do pátého závodu. FOM totiž nedokázala včas zajistit potřebné měřící systémy. Nicméně prezident Ferrari, Marchionne, si těmito změnami není jistý a naléhá na ostatní týmy, aby se tento nápad ještě řádně prodiskutoval.

"Myslím, že je třeba další diskuze. Musíme být opatrní a nejsem si jistý, že můžeme akceptovat Bernieho nápady. Musíme o tom vědět víc a nemyslím, že s tím všechny týmy souhlasí," uvedl na ženevské MotoShow.

Okomentoval také současnou formu Ferrari během předsezónních testů v Barceloně. "Výsledky jsou povzbudivé, naše auto konkurenceschopné a piloti spokojení, ale musíme dál pracovat a vyvíjet vůz. Nevěřím časům, které ukázal Mercedes, protože když jsou klidní, my bychom se měli bát. Nejprve musíme být konkurenceschopní, poté uvidíme, zda dokážeme zvítězit," nechal se slyšet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy