Poslední nový vůz se představí zítra, Sauberu neúčast v prvním testu "moc neuškodí"

Marcus Ericsson s loňským vozem při testech v Barceloně | foto: Sauber Motorsport AG

Absence nového vozu Sauberu v prvním předsezónním testu týmu podle technického ředitele Marka Smitha moc neuškodí. Nový monopost C35 představí zítra v Barceloně jako poslední ze všech.

Švýcarský tým by kvůli uspíšení termínů testů a prvního závodu nestihl vzhledem ke svým zdrojům připravit nový vůz včas, proto minulý týden jezdil v Barceloně s loňským C34.

"Nemyslím si, že nás to moc poškodí. Za předpokladu, že bychom začínali s čistým listem a beze změny termínu závodu, pak bychom byli na obou testech, ale to jsme nebyli. Místo toho, abychom na to soustředili příliš energie a dělali si starosti, jsme se rozhodli co nejvíce využít staré auto, které je podobné tomu pro rok 2016. Pokud prožijeme z poloviny slušný test s novým vozem, budeme v pohodě," uvádí Smith.

Podle něj bylo testování s loňským vozem užitečné zejména kvůli sběru dat o pneumatikách. Felipe Nasr a Marcus Ericsson dohromady ujeli třetí nejdelší vzdálenost ze všech týmů - 2010,96 km (236 a 196 kol).

"Bylo by to ideální tam dorazit s novým vozem, ale pokud jde o termíny, tak to kvůli změnám termínů nevyšlo. Ale vzhledem k omezenému testování v dnešní době, když vyrazíte k předsezónním testům s novým autem, existuje tolik věcí, které musíte projít, že se ke spoustě dalších věcem nedostanete - hodně z nich se týká pneumatik, pokud jde o čištění plátna a ostatních," pokračuje technický ředitel Sauberu.

Sauber získal cenná data o pneumatikách, která využije při vývoji letošního vozu C35 | foto: Sauber Motorsport AG

"Věřím, že získáme docela dost užitečných informací, které uplatníme na auto pro rok 2016, takže to rozhodně stálo za to," soudí Smith. Jejich vůz bude i letos využívat pohonné jednotky Ferrari aktuální specifikace, což jim poskytne výhodu oproti Toro Rosso, které jako jediné bude závodit s loňskou verzí motoru z Maranella.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy