Vasseur dementuje útoky dánského tisku ohledně Magnussena: "Blbost"

Závodní ředitel Renaultu Frederic Vasseur polemizuje s dánským tiskem | foto: Renault Sport F1

Výměna na poslední chvíli proběhla u Renaultu, když Kevin Magnussen nahradil Pastora Maldonada, jenž přišel o tok peněz svého vlivného sponzora. Objevily se však zprávy, že se dánský pilot netěší úplné podpoře ze strany Renaultu.

Dánská média totiž vypustila informaci, že Kevin Magnussen v otázce volby náhrady za Maldonada neměl dostatečnou podporu ze strany Frédérica Vasseura, který údajně měl prosazovat do kokpitu svého chráněnce z týmu ART ze série GP2, Belgičana Stoffela Vandoornea.

Závodní ředitel týmu F1 se proti tomuto názoru ostře ohradil. "Je to totální blbost. Nechápu, proč to v Dánsku takovým způsobem hodnotí," reagoval Vasseur v dánském deníku BT. "Jeden belgický novinář se mě zeptal, zda bychom měli zájem o Vandoornea a já mu odpověděl: »Samozřejmě, ale má smlouvu s McLarenem«. Je to mojí povinností se zajímat zvláště o dobré piloty, ale to neznamená, že si mohu zajistit služby všech."

Vasseur okomentoval i současné složení Renaultu: "S našimi piloty jsem opravdu spokojen. Kevin a Jolyon jsou skutečně výbornou kombinací. Kevina znám už hodně let. V juniorských kategoriích pro můj tým nikdy nejezdil, ale byl to těžký soupeř a vždy se pohyboval na špici. V roce 2015 neprožíval lehké období, ale zachoval si motivaci pro tuto sezónu, takže Kevin byl na naše uvolněné místo ideální kandidát," pokračuje Vasseur.

Nynější jezdecká dvojice Renaultu je podle Vasseura vynikající kombinací | foto: Renault Sport F1

Nicméně dánští novináři hledají důvody pro své tvrzení a poukazují především na to, že Magnussen dostal pouze jednoletý kontrakt. I na to má Vasseur vysvětlení. "I když jde o dlouhodobý projekt, všichni v týmu se nyní maximálně soustředí na rok 2016. Přemýšlet o sezóně 2017 je v tuto chvíli předčasné."

Vasseur tím naráží na skutečnost, že převzetí týmu od Lotusu trvalo příliš dlouho, poté se musela řešit instalace vlastního motoru do vozu, původně navrženého pro agregát Mercedes, což se nepřílis pozitivně promítlo i do prvních testovacích dnů. 

"Bylo to pro nás poněkud složitější. Důvodem je ono zpoždění, ale jak říkám, jde o dlouhodobý projekt, takže problémy na začátku nesmějí být rozhodující. Musíme je v první fázi vyřešit, ale důležité je mít připravený vůz. Pro nás jako pro všechny ostatní týmy bylo obrovským úspěchem, když testy v pondělí v devět hodin ráno začaly a my byli u toho," dodává Vasseur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy