Williams: Není třeba se honit za rychlými časy

Bottas na trati v Barceloně s novým FW38 | foto: Pirelli

Zatím se může zdát, že za očekáváním zůstává stáj Williams. Bílý vůz FW38 popředí výsledkových listin ještě neovládl. Jenže stáj z Grove nepovažuje za racionální honit se za nejrychlejšími časy. Dočkáme se jich v jejich podání příští týden?

"Všechno běží tak, jak má. Mohl jsem odjet hodně kol, což je vždycky dobré," řekl na konci svého dvoudenního testování Valtteri Bottas. Fin za dva dny zvládl 214 kol. "Vždy se dá něco zlepšovat. Ale ve spoustě slabin jsme se už teď zlepšili. Pro první dny jsme měli různé plány, jak je auto rychlé uvidíme až příští týden.

Letos chci vyjet svoje první vítězství a hodit za hlavu loňské problémy. Už teď se ve voze cítím lépe než vloni," naznačuje spokojenost Bottas. Včera převzal vůz Felipe Massa, který ujel 109 kol, než jej zastavil technický problém. Šlo o problém na pohonné jednotce Mercedes. Avšak ani Brazilec čelo výsledkové listiny neokupoval.

"Vždycky je dobré, když jedete v autě a poznávate, v čem je lepší než to předchozí. Snažíme se pochopit, ve kterých oblastech se můžeme díky nastavení zlepšit. Ještě nás čeká hodně práce před tím, než auto bude takové, jaké si přejeme. I tak mám ale z auta dobrý pocit," potěšil fanoušky britské stáje i Felipe Massa. 

Williams se zatím za rychlými časy nehoní | foto: Pirelli

"Bohůžel nás zastavil problém s pohonnou jednotkou. Proto jsme nemohli dokončit náš program, ale zbývalo už jen pár okruhů," dodal pilot. Williams zvládl za tři dny 1 500 kilometrů. Rod Nelson, hlavní inženýr pro testovací jízdy doplnil: "Felïpe i Valtteri se o voze vyjadřují docela pozitivně.

V podstatě zatím pracujeme na spolehlivosti. Ve středu odjel Felipe závodní simulaci a byl spokojený. Na konci dne jsme se začali zaobírat výkonností, jenže museli jsme díky poruše výpustního ventilu program ukončit." Ve čtvrtek tým pracuje na aerodynamice monopostu, proto ani dnes nejsou časy nijak rychlé.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy