Massa: Nový formát kvalifikace způsobí chaos

Start závodu | foto: F1NEWS.cz

Felipe Massa novými pravidly moc nadšený není. Podle něj změna kvalifikace zřejmě způsobí chaos, jelikož se předním týmům bude moci snadno stát, že z ní vypadnou předčasně.

"Nevím, jestli se mi to líbí nebo ne. Myslím, že potřebuji trochu více času, abych si sedl a pravidla pochopil, porozuměl té změně. Jediná věc, které rozumím, je to, že chtějí vytvořit trochu chaosu - a k tomu určitě dojde," popisuje pilot Williamsu.

"Jsem si jistý, že to nějaký chaos způsobí. Auta, která by se měla zřejmě kvalifikovat více vpředu, budou mít problém, a pak budou muset startovat zezadu. Je to tedy něco, co pro vás [média] může být zajímavé, ale jestli to je lepší nebo ne, to ještě nevím," pokračuje Massa.

Na otázku, jestli je kvalifikace tou oblastí, na které by se vedení F1 mělo při změně pravidel soustředit, odpovídá: "Myslím si, že nejdůležitější je, aby fanoušci viděli souboje. Chtějí vidět předjíždění, auta těsně vedle sebe. Fanoušci nechtějí vidět vítězit jen jedno auto."

Felipemu Massovi se nový formát kvalifikace moc nezamlouvá | foto: Williams F1 Team

"Jestli můžete šampionát zlepšit, fanoušci budou rádi. Myslím si, že to je ten hlavní problém. Není ho snadné vyřešit. Možná hlučnost aut, ale kromě toho si fanoušci podle mě přejí vidět vyhrávat závody různé vozy. To je hlavní cíl, což je pro F1 nejobtížnější zařídit," dodává brazilský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy