Renault trápily softwarové problémy, chválí si ovladatelnost motoru

Jolyon Palmer s Renaultem RS16 | foto: Renault Sport F1

Renault toho první den testů kvůli softwarovým problémům moc neujel. Podle závodního jezdce Jolyona Palmera se zatím nezlepšila ani výkonnost jeho pohonné jednotky RE16.

Brit v pondělí zvládl v Barceloně jen 37 kol a skončil poslední se ztrátou 4,417 s na nejrychlejší Ferrari. "První den byl zklamání, bylo to náročné. Šlo o obvyklé prvotní potíže, ale rozhodně bychom byli bývali rádi ujeli více kol. Bolí to, protože už tak to snížili z 12 na 8 dní a já jsem teď zvládl jen 37 kol. Není to ideální," hodnotí Palmer.

"Loni jsem toho s autem ujel hodně, vůz je evolucí toho loňského, takže se nechová moc odlišně. Ale my jsme opravdu neabsolvovali žádné výkonnostní jízdy. Je to frustrující, ale zbývají mi tři další dny, to se dá ještě ujet hodně kol," pokračuje britský jezdec Renaultu.

První den je zdržely hlavně softwarové problémy, které by měli mít v úterý již vyřešeny: "Nešlo o pohonnou jednotku, šlo o softwarové potíže. Jestli to vychází od pohonné jednotky, to teprve musíme pochopit. Kluci pracovali celý den, snažili se tomu přijít na kloub. Během dne jsme udělali pokrok, snad to přes noc dokážeme konečně opravit."

Renault RS16 | foto: Renault Sport F1

Jak Palmer hodnotí nárůst výkonu motoru? "Je tam rozdíl. Samozřejmě není tak silný, jako motor Mercedesu, a vy to můžete cítit. Ale jsou tam také přínosy: ovladatelnost je dobrá, kluci od motorů Renaultu pracují velmi dobře. Spolupracovali jsme s nimi během zimy a oni dobře zvládali procedury a ovladatelnost motoru. Ale momentálně na Mercedes ve výkonu stále rozhodně ztrácíme."

Loňský vůz E23 doplatil na nedostatečný vývoj během sezóny, pro RS16 toho letos naopak chystají celkem dost: "Je toho třeba hodně projít. Připravili jsme ho na poslední chvíli a kluci odvedli opravdu dobrou práci, když jsme v 9 hodin vyrazili. Je před námi dlouhá cesta, v příštích několika dnech, týdnech a před Melbourne se docela dost změní."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy