Red Bull: Scházející zlepšení Renaultu nám starosti nedělá

Red Bull RB12 | foto: Red Bull Racing

V této fázi sezóny Red Bullu nedělá starosti nedostatek zlepšení, které od posledního závodu minulé sezóny učinil dodavatel motorů Renault.

Australský pilot při první testování nového motoru žádné zvýšení výkonu nepocítil, přesto si pondělí za volantem spíše pochvaloval: "V podstatě to vypadá tak, jako bychom skončili minulou sezónu, což není na první den špatné. Jde pro práci o mnohem lepší platformu, než jsme měli touto dobou loni."

"Bylo to dobré - nic nás nevypráskalo nebo něco podobného. Stále ještě nejsme v závodním režimu, pokud jde o výkon, a nemáme namontované ani takové díly. Momentálně to je takové, jaké se čekalo. Tým říkal, abychom v prvním testu očekávali něco podobného jako minulý rok, a v podstatě to tak teď je," popisuje své dojmy Ricciardo.

Klíčová podle něj bude spolehlivost. Včera ujel 87 kol, třetí nejdelší vzdálenost po Mercedesu a Sauberu, navíc byl i třetí nejrychlejší se ztrátou 1,1 sekundy na Sebastiana Vettela s Ferrari: "Myslím, že se tu a tam objevily nějaké malé věci, ale přesto jsme zvládli skoro 90 kol."

Daniel Ricciardo s Red Bull RB12 v Barceloně | foto: Red Bull Content Pool

"Obecně si myslím, že šlo o dobrý první test. Jen z mého pohledu - řekl bych, že jde o testování spolehlivosti, pozorování toho, jak jsem na tom a jak je na tom mé tělo při dlouhých jízdách, a pro tým jak je na tom auto. Kde je spolehlivé a kde není.

S málo problémy, které jsme měli, jsme stále dokázali absolvovat pár dlouhých jízd. Myslím, že to bylo důležité odjet dobré stinty o 15 kolech, abychom si byli jisti, že se auto nepřehřívá nebo nedělá něco hloupého. Podle mě rychlost můžeme zvýšit celkem snadno - jde jen o spolehlivost. To je ta první věc, o kterou se snažíte a kterou řešíte," dodává Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy