Co letos očekává Horner? Opět vítězný Mercedes a zlepšení Hondy

Christian Horner žádné překvapení nečeká, Mercedes ovládne i sezónu 2016 | foto: circuitoftheamericas.com

Šéf závodního týmu Red Bullu, Christian Horner, prozrazuje, jak podle něj bude vypadat letošní sezóna. Mercedes si udrží svou dominanci, McLaren s Hondou i Toro Rosso s rok starým motorem Ferrari dosáhnou pokroku.

"Nerad něco předpovídám. Ale jsem si jistý, že Honda pro McLaren dosáhne slušného pokroku. I Toro Rosso s rok starým motorem Ferrari zlepší svou výkonnost. Takže je to velmi těžké pro nás předpovědět, kde přesně se budeme nacházet," popisuje Horner.

Zlepšení pochopitelně očekává také od svého Red Bullu, který bude i nadále pohánět Renault. Pohonná jednotka z Viry by měla být na začátku letošní sezóny o 50 koní výkonnější než minulý rok, podle Hornera se také projeví úsilí specialisty na motory Maria Illiena: "Počkejme si a uvidíme. Vždycky je naděje. Mario odvádí skvělou práci."

Rozhodně však nečeká, že by si to mohli letos rozdat s Mercedesem, protože se pravidla přes zimu v podstatě nezměnila: "Nevím, jaké kursy vypisují sázkové kanceláře, ale nemyslím si, že by to byl dobrý nápad si vsadit proti nim."

Red Bull podle Hornera na Mercedes mít letos ještě nebude | foto: Daimler AG

Testovací pilot Red Bullu Sebastien Buemi tvrdí, že se v jejich případě bude vzhledem k vysoké kvalitě šasi vše odvíjet od konkurenceschopnosti francouzské pohonné jednotky: "Red Bull odvádí dobrou práci. Záleží to na pokroku, který učiní Renault."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy