Manor brzy oznámí Wehrleina

Pascal Wehrlein se má stát závodním pilotem Manoru | foto: Mercedes AMG F1 Team

Pascal Wehrlein bude letos podle německého Bildu závodit za Manor. Britský tým má podpis smlouvy v nadcházejících dnech potvrdit.

Manor zůstává posledním týmem, který zatím neoznámil své jezdce. Jedním z nich se má však stát talent Mercedesu Pascal Wehrlein. Německo by se tak letos ve Formuli 1 po Nicovi Hülkenbergovi (Force India), Nicovi Rosbergovi (Mercedes) a Sebastianovi Vettelovi (Ferrari) dočkalo svého čtvrtého pilota.

Wehrlein, jenž se loni stal nejmladším vítězem německého šampionátu DTM, do F1 díky svému talentu patří. Manor letos přechází z pohonných jednotek Ferrari na Mercedesy, se proto zřejmě dočká určité slevy.

Po dvou letech připravil tým také nový monopost (loni závodil pouze s upraveným vozem z roku 2014 a poháněl rovněž rok starý motor), který již úspěšně prošel nárazovými testy. Manor se jej chystá představit hned první den předsezónních testů v Barceloně.

Pascal Wehrlein a Lewis Hamilton | foto: Daimler AG

Britský tým, který se zformoval z bývalého Virginu/Marussie, po minulém ročníku opustili šéfové John Booth a Graeme Lowdon. Nabral však nové posily: sportovním ředitelem se stal Dave Ryan, přišli také zkušení inženýři z Ferrari: Nicholas Tombazis a Pat Fry.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy