Mercedes: Red Bull nás nikdy o motory formálně nepožádal

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB8 | foto: Red Bull Content Pool

Prezident Mercedesu Dieter Zetsche uvádí, že Red Bull je nikdy formálně nepožádal o dodávky pohonných jednotek.

Podle šéfa závodního týmu Christiana Hornera si majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz s nevýkonným ředitelem Mercedesu Nikim Laudou na znamení o uzavření dohody na dodávky motorů Mercedes loni v létě podal ruce.

Rakouský tým pak žil v domnění, že letos přejde na Mercedesy, proto se snažil ukončit vztah s Renaultem. Poté, co však jednání se Stříbrnými šípy i s Ferrari na podzim selhala, bude letos pokračovat se svým francouzským partnerem. Podle prezidenta Mercedesu ale k formálnímu požadavku ze strany Red Bullu nikdy nedošlo.

"Nikdy nás o ně formálně nepožádali. Hovořilo se o tom, ale nikdy nepřišel oficiální požadavek," cituje Zetscheho italská La Gazzetta dello Sport. Podle něj to tedy není tak jednoduché, že by Mercedes zkrátka nechtěl svému soupeři poskytnout své motory.

Podle Dietera Zetscheho Mercedes nikdy oficiální požadavek Red Bullu nedostal. Změnilo by se tím ale něco? | foto: Daimler AG

Po dvou sezónách s hybridními pohonnými jednotkami by si šéf Mercedesu přál, aby se Ferrari zlepšilo a dalo jim pro dobro sportu více zabrat.

"Neřekl bych, že si dělám starosti [o Ferrari], ale je pravdou, že bych rád viděl skutečnou bitvu mezi námi a Ferrari o titul s tím, že bychom my skončili na špici. Souboj mezi dvěma týmy by byl pro Formuli 1 dobrý," dodává Zetsche.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy