Maldonado potvrzuje: Na startovním roštu v roce 2016 budu chybět

Pastor Maldonado, GP Singapuru (Singapur) | foto: Lotus F1 Team

Pastor Maldonado potvrzuje, že letos jej ve Formuli 1 neuvidíme - nevyjde to tedy ani s Manorem, který má poslední dvě volná místa. Renault, který převzal Lotus, jej nahrazuje Kevinem Magnussenem.

Venezuelský pilot ve vzkazu fanouškům na Twitteru (originál zde) blíže důvody nerozebírá, pouze uvádí, že je vděčný za všechna ta léta, která strávil v motorsportu, a děkuje fanouškům.

"Formule 1 byla konečným naplněním mého snu a ospravedlněním všech prostředků. Tato kategorie mi dala to nejočekávanější z mých vítězství - Velkou cenu Španělska 2012. To vše díky neutuchající podpoře mé rodiny, mezinárodním fanouškům a obzvlášť mé skvělé země, jejíž nádherná hymna byla slyšet a která cestovala se mnou po světě, protože jsem její vlajku vozil nejenom na svém voze, ale také v mé duši, a proto vystoupala i na ten nejvyšší stupínek na pódiu," píše Maldonado.

Maldonado si před Alonsem jede pro své první a zatím jediné vítězství v F1 | foto: Williams F1 Team

"Dnes se vší pokorou informuji, že na startovním roštu v sezóně 2016 nebudu přítomný. Děkuji za všechny vaše vzkazy s podporou, vášní a zájem o mou budoucnost. Cítím se veškerou vaší podporou poctěn a jsem hrdý na své profesionální výkony," dodává venezuelský pilot, jehož kariéru zaštiťovala domácí ropná společnost PDVSA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy