Ericsson: Velká cena Skandinávie by byla cool

Marcus Ericsson v Brazílii | foto: Sauber Motorsport AG

Podle Marcuse Ericssona by si Skandinávie zasloužila obnovit tradici své Velké ceny, i když by to bylo těžké.

Jezdec Sauberu tvrdí, že týmy Formule 1 by měly opět zavítat i do skandinávských zemí. Je tomu už 37 let od doby, kdy se ve švédském Anderstorpu jela poslední Velká cena, to bylo v roce 1978.

Sám Ericsson si je vědom, že realizace Velké ceny ve Skandinávii by nebyla jednoduchá: "Nevidím možnost, že by se tam dalo dlouhododobě závodit, ale bylo by to cool a skvělé pro sport, pokud by se v severní Evropě jel závod."

Marcus Ericsson v Brazílii | foto: Sauber Motorsport AG

Kromě Švéda Ericssona v současné době v F1 jezdí ještě další dva piloti, kteří pocházejí ze severských zemí. Jedná se o Fina Valtteriho Bottase, který závodí za Williams, a z téže země ještě pochází i Kimi Räikkönen z Ferrari.

"V F1 máme Švédy, Finy a dlouhou tradici ve Skandinávii, takže závodit tam by bylo opravdu hodně dobré a myslím, že spousta lidí by se na závod dívala. Podle toho, jak to vypadá v současnosti a kolik peněz stojí uspořádat Velkou cenu, si nemyslím, že země, jako je Švédsko, bude mít finanční prostředky. Ale jsem si jistý, že by o ni byl zájem," dodal Marcus Ericsson pro Autosport.com.

"Podpora, kterou ve Švédsku mám, je skvělá. Ve Formuli 1 nebyl švédský jezdec po 23 let, než jsem přišel já, takže podporu oceňuji. Je to báječné a vidím, že když se mé výsledky pořád zlepšují, sleduje mě více lidí," zakončil Ericsson.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy