PDVSA neplatí, Renault se chystá oznámit Magnussena místo Maldonada

Magnussen, Kevin | foto: McLaren

Spekulace o nahrazení Pastora Maldonada u Renaultu (bývalý Lotus) jsou stále silnější. Jeho sponzor neplatí, proto se noví majitelé chystají oznámit Kevina Magnussena.

Původní majitelé Lotusu - společnost Genii v čele s Gerardem Lopezem, podepsali loni s Maldonadem smlouvu i přes nevoli Renaultu, který se chystal tým odkoupit. Jeho představitelé po převzetí týmu oznámili, že si zřejmě jezdeckou sestavu ponechají - jenže z Venezuely již delší dobu žádné peníze nedorazily.

Mezi ní a vedením francouzské automobilky se objevily spory ohledně peněz. Zástupci Renaultu odjeli před 14 dny jednat do Venezuely, ale PDVSA se nakonec rozhodla kontrakt ukončit. Po celou dobu zajišťovala kariéru Maldonada částkou až 20 milionů liber (kolem 712 mil. Kč) ročně (Autosport uvádí dokonce 46 milionů dolarů).

Magnussen již Enstone několikrát navštívil, aby jednal s vyšším vedením týmu. Dán je na trhu s volnými piloty vysoce ceněný, v roce 2014 odjel sezónu za McLaren a hned při svém debutu dosáhl na pódiu. Stáj se jej pak zbavila po příchodu Fernanda Alonsa.

Pastor Maldonado u Renaultu zřejmě skončí, šanci by teoreticky mohl mít ještě u Manoru | foto: Lotus F1 Team

Důvěryhodné zdroje nyní potvrzují, že Magnussen je připravit v příštích dnech smlouvu a že se jej Renault chystá oznámit jako svého závodního pilota příští středu v Paříži.

Volná místa zbývají už pouze u Manoru - pokud Maldonado opravdu nezůstane u Renaultu, bude mít šanci ještě tam - pokud se rychle podaří dotáhnout do konce jednání s PDVSA (zůstane-li jeho sponzorem).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy