Marko: V roce 2016 budeme svědky obvyklé dominance Mercedesu

Bude Mercedes v sezóně 2016 pokračovat další hromadou vítězství? | foto: Daimler AG

Podle odborného poradce Helmuta Marka nás čeká další nudná sezóna s dominantním Mercedesem.

Minulý týden Bernie Ecclestone při návštěvě Kitzbühelu vyjádřil nevoli nad vývojem posledních dvou šampionátu. Dominance Mercedesu podle něj "není dobrá pro ně, není dobrá pro veřejnost, pro nikoho." Německý tým, který v Británii zaměstnává 1200 lidí, s velkým náskokem získal dva tituly po sobě zejména díky bezkonkurenční pohonné jednotce.

Podle Helmuta Marka se letos žádného zvratu nedočkáme: Pro domácí list Salzburger Nachrichten řekl: "Pokud bude vše normální, uvidíme obvyklou nadřazenost Mercedesu. Současná pravidla jsou žel tak omezující, že se zezadu nemůžete dostat."

Red Bull se po zavedení hybridních turbomotorů trápil s nekonkurenceschopným Renaultem, jehož pohonné jednotky si bude letos přejmenovávat na TAG Heuer. Marko by ale dal raději přednost výraznější změně pravidel v této oblasti.

Helmut Marko očekává další rok dominance Mercedesu | foto: Red Bull Content Pool

"Potřebujeme motory se skvělým výkonem a zvukem. A rozhodujícím faktorem by měl být pilot s plynovým pedálem, nikoliv inženýři v pozadí." Poradci Red Bullu se nelíbí ani současné rozložení sil v F1: "Týmy by neměly mít moc, ale FIA a FOM." Kvůli tomu se loni "tým jako my ocitl v dešti bez motoru."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy