Proč se testu mokrých pneumatik nezúčastnil Mercedes?

Lewis Hamilton na trati za deště | foto: Daimler AG

Pirelli oznámilo, že odmítlo absolvovat testy mokrých pneumatik s mistrovským vozem týmu Mercedes - německý tým se přitom nabídl. Pro sběr dat si Italové vybrali monoposty stájí Ferrari, McLaren a Red Bull.

Po testu na Paul Ricard má mít výrobce obutí dostatečné množství dat k prozkoumání. Tato data získal italský výrobce pneumatik na vozech týmů Ferrari, McLaren a Red Bull během dvoudenního testu. Nové sady ujely 639 okruhů. Testovalo se na 3,8 kilometrů dlouhé trati, která byla skrápěna umělým zavlažovacím systémem.

Pirelli je spokojeno s množstvím nasbíraných dat. Oba dva dny byly testy ukončeny dříve, než se původně plánovalo. Mario Isola vysvětluje, že pouze tři vozy byly vybrány proto, aby byly zaručeny konzistentní mokré podmínky. Více vozů by vystříkalo vodu mimo trať a vyjela by se suchá stopa.

Dále Ital prozradil, že odmítli nabídku Mercedesu na testování s jejich mistrovským W06 Hybrid - Pirelli se raději rozhodlo využít vozy tří největších týmů, které nemají motor Mercedes. "Řekli jsme, že jsme spokojeni s počtem tří vozů na trati. Kdybycho měli víc jak tři týmy, tak bychom je museli nějak rozdělit, protože by vozy vystříkaly vodu mimo trať.

Mercedes byl připraven na mokrý test přijet | foto: circuitoftheamericas.com

S deseti vozy by bylo nemožné provést mokrý test. Když tedy Mercedes už věděl, že potřebujeme jenom tři vozy, tak řekli, že pokud je budeme potřebovat, tak dojedou, jinak zůstanou doma. Takže to není tak, že by nemohli."

Paul Ricard bylo vybráno kvuli snadnému přístupu pro všechny tři týmy. Navíc má okruh možnost vytvořit spolehlivě požadované podmínky. "Jezdili jsme na specifikaci, která může být plně morká. Známe ji velmi dobře, protože zde testujeme i s vozy GT."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy