Capito: Nejlepším pilotem v F1 je Alonso

Fernando Alonso v Brazílii | foto: Honda Racing F1

Jost Capito odhaluje, že s McLarenem začal o svém přestupu jednat ještě před vypuknutím emisního skandálu Volkswagenu. Nejlepším pilotem současné Formule 1 je podle něj Fernando Alonso.

Capito stále šéfuje sportovnímu programu Volkswagenu, k McLarenu přestoupí po vypršení smluvních závazků až v průběhu sezóny. Nabídku mu učinil Ron Denis ještě před tím, než se provalilo podvádění německé automobilky při měření emisí: "Začali jsme jednat v létě, než začaly dieselové problémy u Volkswagenu, to bych chtěl ujasnit," tvrdí budoucí ředitel McLarenu.

Na otázku, zda jednoduše potřeboval změnu, odpovídá: "Ne, nepotřeboval jsem ji. Jde o něco sentimentálního. Jako dítě jsem byl velkým fanouškem Bruce McLarena, toho, jak založil tým a jak jej pak Ron Dennis vedl. Pro mě byl vždy vzorem."

V F1 jej čekají velké výzvy. "Zaprvé, nejprve se tam musím dostat, abych viděl, jaké to je. Formule 1 potřebuje řešit spoustu problémů v různých oblastech. Myslím si ale, že v mém případě je tou hlavní věcí snaha vybudovat pevný, silný a konkurenceschopný tým. Pravidla nemusí být problémem, protože jsou stejná pro všechny. Jde tedy o to dostat z nich maximum."

Jost Capito oceňuje, že to Fernando Alonso loni nevzdal | foto: McLaren

K budoucí spolupráci s Fernandem Alonsem Capito uvádí: "Osobně jej neznám, ale hodně jej obdivuji. Sledoval jsem obzvlášť to, co dělal v minulé sezóně. Nevzdal to a neustále tým povzbuzoval, i když výsledky byly frustrující pro jezdce jeho kalibru. Musím říci, že pro mě je nejlepším pilotem v F1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy