Webber hodnotí současné jezdce: Nejhorší Maldonado, nejlepší Vettel

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Upřímný bývalý pilot Formule 1 Mark Webber si vzal na mušku současné pole jezdců. Kdo je podle něj nejhorší, kdo nejlepší a proč?

"Lewis [Hamilton] byl vždy neuvěřitelně rychlý, přirozeně talentovaným klukem za všech podmínek a je velmi, velmi lhostejný vůči okruhům, lehkému dešti a mrholení. To je ten druh věcí, které vytvářejí kalibr velmi, velmi rychlého a fenomenálního pilota," uvádí Webber pro časopis Wheels.

"Někdo, jako je Seb, je velmi dobrý ve zdrojích, je schopný dát dohromady celý tým, postavit vše kolem sebe a vyplnit své slabiny. V tomto ohledu je výjimečný," uvádí na adresu svého bývalého kolegy Vettela, s nímž působil u Red Bullu ve slavné mistrovské éře.

Velmi dobrý je podle něj také Fernando Alonso, který se loni trápil u McLarenu, ale když měl Webber vybrat toho nejlepšího, neváhá: "Ti tři jsou na velmi, velmi vysoké úrovni. A kdybych měl určit jednoho, zřejmě by vybral Sebastiana, pokud jde o to dát dohromady ohromnou sílu a celý tým, což podle mě brzy udělá u Ferrari."

Skupinová fotografie pilotů Formule 1 - Pastor Maldonado je v ní podle Marka Webbera pouze do počtu | foto: Pirelli

Když měl vybrat jezdce, který si své místo v F1 nezaslouží, poukázal na Pastora Maldonada z Renaultu (bývalého Lotusu): "Zřejmě Maldonado. Je bezradný a zkrátka by tam neměl být. V podstatě je jen do počtu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy