Co přinese nový okruh v Baku?

Red Bull | foto: Red Bull Content Pool

V sezóně 2016 se do kalendáře Formule 1 vrátí velká cena Evropy, tentokrát ji bude hostit nový okruh v Baku, hlavní město Ázerbájdžánu. Trať navrhl proslulý architekt F1 Hermann Tilke. Jedná se o městský okruh, o kterém se tvrdí, že je jeden z nejrychlejších v kalendáři.

"Náš úkol byl prostý - vytvořit okruh, který bude jedinečný. Takový, pomůže velké ceně v Baku se rychle zapsat jako jedna z nejvíce vzrušujících v kalendáři F1, aby byli fanoušci a týmy nadšeni" říká Azad Rahimov, ministr mládeže a sportu v Ázerbájdžánu.

"A co je nejdůležitější, chtěli jsme trať, která by ukázala to nejlepší z Baku, našeho hlavního města. Jsem potěšen tím, že okruh, kde budou týmy F1 v roce 2016 závodit, právě tohoto cíle dosáhl," pokračuje.

Tilke tvrdí, že vytvořili náročný městský okruhu, pokud jde o inženýrství a návrh, kterému v Baku velmi prospívá atraktivní městská atmosféra, jenž je kombinací historie a stylu 21. století. Historické centrum města, krásná pobřežní promenáda a impozantní dům vlády to vše dohromady poskytují perfektní kulisu velkolepé nové trati.

"Je zřejmé, že městský okruh byl velkou výzvou z pohledu jeho návrhu. Byli jsme do něj ale schopni začlenit některé jedinečné vlastnosti, jež týmům a fanouškům nabídnou fascinující závod," poznamenává.

"Například, bude extrémně úzký úsek do kopce u starých městských hradeb, který ukáže přesnost a odvahu, a máme sekci zrychlení téměř 2,2 kilometrů podél promenády, kde bude vidět naplno jedoucí vozy ve velmi vysoké rychlosti nahoru - něco, co bude vytvářet neuvěřitelnou podívanou pro fanoušky na okruhu a diváky u televizních obrazovek ".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy