Oficiálně: Závodním jezdcem Heidfeld!

Williams | foto: BMW Motorsport

Německý jezdec nakonec vyhrál interní bitvu o závodní sedačku s Antoniem Pizzoniou.

Jmenování Nicka Heidfelda týmovým kolegou Marka Webbera pro letošní sezonu bylo oznámeno dnes ráno ve španělské Valencii, kde bude představen i nový monopost stáje s označením FW27.

Tým oddaloval oznámení druhého pilota až do poslední chvíle, oba jezdci ze sebe dostali v testech určitě to nejlepší a navíc si stáj udržovala průběžnou pozornost.

„Nebylo to snadné rozhodnutí. Naši důvěru nakonec získal Nick, ale těší mne naše hluboká spolupráce s Antoniem, který bude testovacím a záložním jezdcem, bylo to o vlas,“ prohlásil dnes ráno šéf týmu Frank Williams.

„Po této příležitosti jsem toužil skutečně hodně. Závodit za BMW Williams je největší příležitostí mé kariéry a já udělám vše pro to, abych dokázal, že si toto místo zasloužím. Antonio byl velký soupeř a má můj respekt,“ dodal Nick Heidfeld.

Brazilec Pizzonia byl přirozeně zklamán. „Jsem závodník a raději bych samozřejmě závodil, přesto jsem poznal, jak je práce testovacího jezdce důležitá. Ačkoliv to není rozhodnutí, které jsem si přál, těší mne být součástí týmu BMW Williams pro rok 2005.“


Foto: BMW Motorsport

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy