Sauber vysvětluje odložení debutu svého nového vozu C35, popírá spekulace

Marcus Ericsson s loňským Sauberem C34 | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber nestihne s novým monopostem C35 první předsezónní test v Barceloně. Vysvětluje, proč jeho debut odsunul až na ten druhý test a proč věří, že i přesto můžou prožít úspěšnou závodní sezónu.

Podle mluvčího švýcarského týmu Roberta Höpoldsedera je docela možné, že si vůz vyzkoušejí ještě před druhým čtyřdenním testem v Barceloně, který je plánován od 1. do 4. března: "Není vyloučeno, že se neprojedeme mezi prvním testem a výjezdem během natáčecího dne. Ale zprávy měly pravdu v tom, že v prvním testu od 22. února budeme mít loňské auto ve zbarvení pro rok 2016."

Závěry, že Sauber nabral se stavbou nového auta zpoždění zřejmě kvůli problémům s financemi a s dodavateli, podle něj ale pravdivé nejsou: "Já bych to neoznačil jako zpoždění. Situace spíše souvisí s tím, že Austrálie byla posunuta o dva týdny dopředu. Když to bylo potvrzenu, tak jsme si zkrátka řekli, že se přidržíme původního výrobního plánu."

"Urychlení výroby by nás stálo zdroje, a není tajemstvím, že nejsme takovým špičkovým týmem. Také jsme nechtěli věci uspěchat. Takže se držíme prvního plánu," vysvětluje mluvčí loňského osmého nejlepšího týmu, který za sebou nechal McLaren a Manor.

Sauber věří, že i přes pozdní start s novým vozem může prožít podobně úspěšnou sezónu jako loni Force India | foto: Sauber Motorsport AG

"Víme, že to není optimální. Určitě bychom měli moc rádi nové auto na obou testech. Ale na příkladu loňské Force Indie vidíme, že i když nemůžete debutovat v prvním testu, tak stále můžete prožít dobrou sezónu," věří zástupce Sauberu, za který budou i letos závodit Marcus Ericsson a Felipe Nasr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy