Horner byl tím, kdo poradil Mercedesu při angažmá Hamiltona

Horner se při eliminování hrozby jménem Hamilton poněkud přepočítal | foto: Red Bull Content Pool

Zákulisí některých přestupů, na první pohled nepříliš logických, se mnohdy vůbec nepodaří objasnit. U těch ostatních to může trvat týdny, měsíce i roky, než se dopracujeme ke zjištění, jak to tenkrát bylo.

Nyní přišel šéf Red Bullu Christian Horner s tvrzením, že to byl on, kdo povzbudil Mercedes, aby v roce 2012 uzavřel kontrakt s Lewisem Hamiltonem. Horner sdělil britskému časopisu F1 Racing, že mistr světa posledních dvou sezón se původně chtěl přesunout k týmu Red Bull.

"Opravdu hodně stál o to, aby za nás jezdil. Ale neexistoval způsob, jak ho k nám dostat, pokud jsme měli v týmu Sebastiana Vettela," vysvětluje Horner a dodává, že dal Mercedesu přátelskou radu, aby místo odcházejícího sedminásobného šampiona Michaela Schumachera angažovali britského pilota. "McLaren byl v letech 2011 a 2012 co do konkurenceschopnosti velmi silný, takže jsem si myslel, že pro nás bude lepší, když se Hamilton »uklidí« k Mercedesu, kde bude méně nebezpečný než u McLarenu."

I ty sebelépe myšlené kroky někdy nevyjdou. To si musí nyní přiznat i Horner, zvláště po dominantních výkonech Lewise v týmu Stříbrných šípů. "Popostrčil jsem tehdy Niki Laudu, aby Hamiltona od McLarenu přetáhl a tím ho oslabil - jenže kdo tehdy mohl tušit, že se Mercedes stane takovým vládcem F1, jakým dnes je," komentuje nepovedený záměr Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy