Hill: Williams by se měl zbavit Mercedesu a přejít na motory Honda

Williams by měl dle Hilla uvažovat nad změnou | foto: Pirelli

Damon Hill radí svému bývalému týmu poměrně riskantní výměnu motoru - od Mercedesu by měl Williams zamířit k Hondě. Jenom tak totiž získá stáj z Grove šanci na titul.

Vyměnit v F1 motor Mercedes za motor Honda? S ohledem na výkony v sezoně 2015 by to byla sportovní sebevražda. I přesto Damon Hill radí Williamsu, aby učinil přesně tento krok. Proto podle Brita jenom tak muže Williams pomýšlet na titul.

"Claire [Williamsové] jsem vloni řekl, že jejich problémem je, že mají stejný motor jako má Mercedes," řekl mistr světa z roku 1996 pro 'Sky Sports'. Jeho argumentace má něco do sebe - do té doby, co budou mít stejný motor, bude mít tovární tým navrch.

"Tato překážka bude mezi nimi a šampionátem neustále stát. Pokud chtějí vyhrát šampionát, půjde to lépe s jiným motorem. A jediným, který si dokáži představit, že toho bude schopný, je Honda," zní neočekávaná rada Hilla.

Aktuálně (dle loňských výkonů) by šlo zcela jistě o krok zpět - Hondě chybí výkon a také spolehlivost, zatímco Mercedes je nejlepším motorem současnosti. Jenže Ferrari i Renault, další dva možní dodavatelé motorů, mají stejně jako Mercedes svůj vlastní tovární tým.

Damon Hill oslavil s Williamsem svůj titul | foto: Williams F1 Team

"Moc rád bych viděl, že Williams přechází k Hondě, protože věřím tomu, že se Honda dotáhne. Loňský rok byl absolutně katastrofální, ale hodně se toho naučili." I Hill si ale uvědomuje, že by šlo o velké riziko. Brit je ale o schopnostech Hondy přesvědčen.

"Mohu se mýlit, ale zanechají-li takový dojem, jaký by měli, tak pokud se chce Williams dostat před Ferrari a Mercedes, tak musí mít jiný motor než má Mercedes," dodal bývalý pilot Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy