McLaren má nového ředitele - přichází Capito z Volkswagenu

McLaren mění vedení závodního týmu | foto: McLaren

McLaren dnes překvapivě jmenoval nového výkonného ředitele svého závodního týmu. Stává se jim sportovní ředitel Volkswagenu Jost Capito. Eric Boullier zůstává ve funkci závodního ředitele, závodní tým ale opouští Jonathan Neale.

Capito přešel k Volkswagenu v roce 2012 z Fordu, nyní tedy bude podporovat závodního ředitele Erica Boulliera, jehož pozice se nemění. Neale, který do dnešního dne pracoval jako výkonný ředitel závodního týmu McLaren Racing, byl jmenován provozním ředitelem skupiny McLaren Technology.

"Načasování těchto změn bude proveden v součinnosti s dohodou Josta se současným zaměstnavatelem, další oznámení budou v patřičném období následovat," uvádí McLaren ve svém prohlášení. Jak Neale, tak i Capito se budou zodpovídat šéfovi McLarenu, Ronu Dennisovi.

Eric Boullier (vlevo) zůstává závodním ředitelem, Jonathan Neale se přesouvá na pozici provozního ředitele celé skupiny McLaren Technology | foto: McLaren

"Poprvé jsem Josta oslovil minulé léto. Je extrémně působivou, soutěživou a ambiciózní osobností, která k nám přichází se širokou škálou automobilových a sportovních zkušeností. Zahrnují vyšší pozice u BMW, Porsche, Fordu, Sauberu a od roku 2012 u Volkswagenu.

Z pohledu motorsportu má zkušenosti nejen ze Světového šampionátu rallye, ale také ze sportovních vozů, okruhových vozů, závodů motorek a F1. Má o nich obrovské znalosti a je nakažlivě vášnivý. Proto jsem potěšen tím, že můžu Jost uvítat v McLarenu, a jsem si jistý tím, že bude extrémně dobře spolupracovat s Ericem a se všemi u McLaren Racingu stavějíc na velmi dobré práci, kterou odvádějí, aby pomohl programu McLarenu - Hondy blíže k vítězstvím ve velkých cenách a k úspěchům v mistrovství světa," komentuje Dennis příchod nové posily.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy