Prost žádá, aby F1 místo neustálé kritiky hledala řešení

Prost volá po komplexní revitalizaci F1 | foto: Red Bull Racing

Pokud má Formule 1 v průběhu následujících dosáhnout větší popularity, nesmí se věnovat pouze rozebírání problematických okolností, ale hledat cestu ke zlepšení. Takový je názor čtyřnásobného mistra světa Alaina Prosta.

Francouzský šampion Alan Marie Pascal Prost, který 24. února oslaví 61. narozeniny, získal své čtyři tituly v letech 1985, 1986, 1989 a 1993. Na svém kontě má 51 vítězství a 199 Grand Prix. "Povedlo se mi něco podobného, jako Jackie Stewartovi, jen jsem ho předběhl o sto závodů," prohlásil s úsměvem po skončení své kariéry. Už dříve rodák z Lorette několikrát vyjádřil obavy o budoucnost F1. V současné době se domnívá, že je lepší si schovat připomínky spíš pro sebe, protože F1 stálá kritika škodí. Nutné je především jednat.

"Z tohoto úhlu pohledu není třeba, abych do této záležitosti zásadně vstupoval a také vám povím proč: lidé pouze mluví o jedné věci a to je hlavní problém Formule 1. Zabývají se motorem, podvozkem, pak se podívají do předpisů, ale podle mého názoru musíme na věc nahlížet komplexně, což bude nějakou dobu trvat. Nesmíme dopustit, aby negativa vedla k přílišné koncentraci na jednu oblast, je nutná široká škála revizních opatření," tvrdí Prost. 

Na otázku, zda on sám má stejné obavy jako Todt a Ecclestone, kteří na základě klesajících čísel televizních diváků a z obav o rostoucí náklady dostali mandát k provedení změn, Prost připustil, že je sdílí. "Jak jsem ale řekl, lepší bude provést celý balík změn. Nejde jen o motor nebo podvozek, musí se to týkat celku, veškerých sportovních předpisů. Je problém to veřejně prezentovat, protože kolikrát nacházím své citace, které vůbec nereprezentují to, co chci říci. Je třeba dát možnost malým týmům, aby se zvýšila jejich konkurenceschopnost, a to nejen tím, že jim dáme víc peněz. Je třeba vyjít jim vstříc v pravidlech, zejména pak těch technických," domnívá se bývalý mistr světa F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy