Mezi Hornerem a Wolffem to kvůli odmítnutí dodávek motorů stále vře

Šéfové týmů na tiskové konferenci | foto: Manor Racing

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff si nedělá velké starosti z kritiky, která se snáší na jeho hlavu kvůli tomu, že odmítli poskytnout Red Bullu své pohonné jednotky.

Red Bull sice tvrdí, že jim Mercedes svou podporu přislíbil a že si jeho ředitel Niki Lauda na to dokonce s Dietrichem Mateschitzem podali ruce, nakonec z dohody ale kvůli odporu Tota Wolffa sešlo. Christian Horner uvedl, že ho to až tak nepřekvapilo vzhledem k tomu, že na podání ruky, jak je majitel Red Bullu zvyklý, se již v F1 delší dobu nehraje.

"V létě jsme o tom hodně diskutovali. Mezi jednotlivci došlo k dohodám, které byly později zrušeny. Bylo za tím hodně politiky... Dietrich vždy pracoval s podáním ruky, takto vede svůj byznys a svůj život. Já se tady pohybuji dost dlouho na to, aby mě to naprosto nepřekvapilo," popisuje Horner pro Motorsport.com.

"Niki Lauda se co nejvíce snažil, aby k tomu došlo, a žel Toto byl očividně proti, aby se dostal pohon Mercedesu za záda vozu Red Bullu... Naše výkonnost v prostředním sektoru ve Spa vystrašila pár lidí - v té době jsme jednali s Mercedesem. A naše výkonnost v Singapuru naprosto vyděsila Ferrari," pokračuje šéf závodního týmu Red Bullu s tím, že za motory, které jim nakonec stejně odmítli dodávat, požadovali přes 820 milionů Kč (30 mil. Eur).

Novoroční přání Red Bullu: piloti Daniil Kvjat a Daniel Ricciardo se šlapacím pohonem válcují Tota Wolffa | foto: Red Bull Racing

Wolff však pro Hornera nemá žádné pochopení: "Tohle je oportunistické prostředí a já jsem dával svůj názor vždy jasně najevo. Beru to jako svůj hlavní cíl: chránit tým a jeho členy, a vyhýbat se zatažení do chyb kvůli politickým tlakům."

"Chápu, že pro užitek platformy je někdy kompromis potřebný, ale pokud má být škodlivý pro tým a všechny kluky a holky tady, pak ho nepřijmu. Má-li být následkem to, že se na mě útočí, pak to přijímám. Pro mě je důležité to, že lidé v týmu vědí, proč to dělám. Dělám to pro nás. O ostatní se nestarám," vzkazuje sportovní Wolff svému soupeři.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy