Ferrari "začalo rok návratu na špici," prezident opět hovoří o Alfě Romeo

Sebastian Vettel s Ferrari v Brazílii | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari včera upsalo akcie na domácí burze a věří v úspěch. Jeho šéf Sergio Marchionne se také znovu vyjadřuje k možnému návratu značky Alfa Romeo do Formule 1.

Jak jsme vás již informovali, včera Ferrari kótovalo na burze v Miláně, kde se s nimi začalo veřejně obchodovat. Prezident Ferrari to s ohledem na budoucnost svého závodního týmu v F1 komentoval slovy: "Začal tím rok návratu na špici. Tým je silný, ale samozřejmě nám toho moc neschází, abychom se dostali na úroveň soupeřů. Investice neselže."

Na otázku, zda by se probíraná Alfa Romeo mohla do Formule 1 opravdu vrátit, odpovídá: "Bezpochyby, je to možné. V tomto směru uvidíme," odmítá Marchionne přiblížit plány s touto automobilkou, které dělá Ferrari reklamu na svých monopostech.

"Pro Alfu Romeo by to bylo velmi obtížné vstoupit bez podpory dalšího týmu. Důležité teď ale je uvedení nové Giulie," nicméně pro Marchionneho by "spojení s Formulí 1 by bylo ideální kombinací."

Marchionne přemýšlí o návratu Alfy Romeo do F1, na srdci mu leží úspěch nové silniční Giulie | foto: Alfa Romeo

Akciím Ferrari se zatím na italské burze daří, jejich hodnota posílila o 1,9 %. V nadcházející sezóně se bude stáj z Maranella snažit porazit svého největšího soupeře - Mercedes, který v F1 v posledních dvou letech od zavedení hybridních pohonných jednotek dominuje. Jezdeckou dvojici nemění, s rudými vozy budou opět závodit Kimi Räikkönen a Sebastian Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy