Red Bull: Pro nastolení rovnováhy v F1 potřebujeme nezávislý motor

Red Bull volá po zavedení nezávislého motoru v F1 | foto: www.cosworthformula1.com

Nezávislý motor bude podle Christiana Hornera pro Formuli 1 tím nejlepším způsobem, jak opět zajistit to správné rozložení sil.

Nezávislého dodavatele motorů chtějí do F1 přivést Bernie Ecclestone s Jeanem Todtem, nyní ale dali šanci na to, s jakými návrhy na změny v oblasti pohonných jednotek přijdou automobilky. Zástupce držitele komerčních práv a prezidenta FIA ale podporuje také šéf závodního týmu Red Bullu.

"Konkurenceschopný nezávislý motor potřebujete. To je to, co opět nastolí rovnováhu v celém systému. Ve sportu máme situaci - a zapomeňte trochu na Red Bull, protože stejně jako dvojité difuzory byly bitvou mezi FOTA a FOM, tak i motor je velmi mocným nástrojem pro ty, kdo kontrolují F1," popisuje Horner.

"Dělají to promotér a FIA? Nebo to dělají výrobci? My jsme žel zachyceni uprostřed této hry mocných. Proto musí být motory zjednodušeny a musí dojít k velkému snížení rozdílu mezi tím nejlepším a nejhorším motorem," požaduje šéf Red Bullu.

Horner požaduje podstatné snížení rozdílu ve výkonech motorů | foto: Infiniti

Současné automobilky, které dodávají v F1 pohonné jednotky, mají se svými nápady přijít do poloviny ledna. Jejich zástupci se již několikrát sešly a Horner je zvědavý na to, co představí: "Výrobci jsou nyní pod tlakem, aby do 15. ledna přišli s dostupným a cenově přijatelným motorem, který vyřeší všechny ty problémy."

"Pokud se to nestane, pak věřím, že do hry bude zaveden nezávislý motor. Se zájmem tedy očekáváme, s čím se vrátí 15. ledna," dodává Horner, jehož Red Bull bude i v sezóně 2016 pokračovat s pohonnými jednotkami Renaultu, jen si je bude dle svého sponzora přejmenovávat na TAG Heuer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy