Haas přiznává: Guttiérreze nám do týmu umístilo Ferrari

Esteban Gutiérrez se může těšit na sezonu u Haase | foto: Scuderia Ferrari

Šéf týmu, Gene Haas, přiznává, že Estebana Guttiéreze do jeho týmu umístilo Ferrari. Chtějí si snad Italové prověřit mexického mladíka před sezonou 2017?

Nejenom Romain Grosjean, ale i jeho nový týmový kolega, Esteban Gutiérrez, si může dělat naději na místo u Ferrari, tedy pokud mu vyjde sezona 2016. Alespoň dle šéfa týmu, Geneho Haase, totiž Scuderia z mladíka v příštím roce oči nespustí s výhledem na možnou náhradu Kimiho Räikkönena.

Dosazení Guttiérreze týmem Ferrari nasvědčuje i následující úvaha - Haas se nechal slyšet, že pokud by Grosjean, který byl angažován jako první jezdec týmu, řekl ne, pak by vzal Magussena. Avšak pokud by mohl pro obě místa volit jezdce dle své vůle, tak proč by Dána neangažoval do druhé sedačky?

Haas řekl 'Autosportu': "Ferrari mi řeklo: 'Jsou jistí piloti, nad kterými byste měli uvažovat'". Z Itálie mu mělo být naznačno, že by jej "rádi viděli sedět v autě". Z toho Haas usuzuje, že angažmá u něj může sloužit jako test před postupem dál. 

Gutiérrez si zřejmě u Ferrari udělal dobré jméno - dle Haase jej Italové dosadili do jeho týmu | foto: Scuderia Ferrari

"Konkrétní plány Ferrari neznám, ale podle mého zajistí svým talentům místa jen tehdy, pokud s nimi v budoucnu počítají jako se závodními piloty. Pokud ale chcete jet v F1 o titul, musíte se vyrovnat s enormním tlakem," varuje mladíka Američan.

Nový tým má ve Ferrari technického partnera. Grosjean už přiznal, že by se výkony u nového týmu chtěl doporučit k Ferrari. Tam končí za 12 měsíců smlouva Räikkönenovi - o prodloužení mnozí pochybují. Gutiérrez má za sebou dvouletou praxi u Sauberu a také rok testování u Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy