Stevens si je místem u Manoru 100% jistý, čeká obrovské zlepšení

Will Stevens v Abú Zabí | foto: Manor Racing

Will Stevens vůbec nepochybuje o tom, že v sezóně 2016 bude jezdit za Manor.

Brit, který minulý rok debutoval v Abú Zabí s Caterhamem, usiluje o prodloužení spolupráce s Manorem, který je jediným týmem s volnými místy. O sedačku u něj usiluje také Rio Harjanto, jehož kariéru v F1 hodlá podporovat indonéská vláda.

"Jak jsem řekl dříve, jsme v dobré pozici. Samozřejmě bych měl rád rychle vše vyřešené ze svého pohledu, protože je příjemné zahájit zimní přestávku s jistotou. Pokud k tomu ale dojde, pak jsem si jistý tím, že to není daleko. A jde-li o to, jak moc si věřím, že získám místo, pak jsem si 100% jistý. Vše si zkrátka musí sednout a spousta lidí mimo trať pracuje za mě. Měli jsme velmi produktivní schůzky a vše se ubírá správným směrem," říká Stevens.

"Není to tak, že kdybych pro příští rok nezískal místo, že by to zničilo mé šance pro rok poté. Chceme dosáhnout toho, abych tady nemusel na konci příštího ročníku sedět a ptát se: 'Získám místo pro rok 2017?' My jsme vždy pracovali na získání dlouholetosti a zabezpečení pro mou budoucnost v F1. Tvrdě pracujeme na tom, abychom pochopili správné věci, které musíme udělat," pokračuje britský pilot.

Will Stevens v Mexiku | foto: Manor Racing

"Nejsme v pozici, kdy by zbývalo mnoho míst. Já jsem pro získání místa pro příští rok ve stejně dobré pozici, jako kdokoliv jiný. Pokud by na tom byl někdo lépe, pak jsem si jistý, že by již měl podepsáno. My jsme spokojeni s tím, jak na tom jsme. Pokračujeme v dobrých jednáních a snad se během několika měsíců nedostaneme do prekérní situace," doufá Stevens.

Očekává, že Manor dosáhne během zimy velkého pokroku: "Letošní rok byl pro mě zřejmě ten nejhorší. Výkonnostní vylepšení pro příští rok bude očividně obrovské. Jsem si jistý, že ve středu pole budou auta, která budou předjížděna o kolo, takže to bude stejný příběh. Myslím si však, že v Brazílii jsem běl předjet o tři nebo o čtyři kola, takže bych si nepřál, aby to bylo v takové oblasti."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy