Sainz se obává, že během sezóny začnou se starším motorem Ferrari ztrácet

motor Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Carlos Sainz mladší se obává, že jeho Toro Rosso může v průběhu příští sezóny začít kvůli rok starému motoru ztrácet s tím, jak budou soupeři vylepšovat své agregáty.

Toro Rosso přechází z Renaultu na rok staré pohonné jednotky Ferrari, které v průběhu sezóny již nejspíše nebudou dále vyvíjeny. Pro tým s Faenzy proto bude důležité, aby co nejvíce získali v úvodu sezóny, protože soupeři budou výkony svých motorů dále navyšovat.

"To je to hlavní. Pro nás bude zřejmě nejdůležitější první polovina sezóny, kdy budeme muset dostat co nejvíce z toho, co máme. Ve druhé polovině to bude zřejmě o něco těžší. Obzvlášť když přihlédneme k letošnímu roku, kde došlo v sezóně k velkému vývoji," upozorňuje mladý Španěl, jehož otec se chystá na svou 9. Rallye Dakar se Sébastien Loebem.

"Také jsme si u Renaultu všimli, že jsme celou sezónu měli stejný výkon. Toro Rosso bylo na jejím začátku nahoře, pak pomalu ztrácelo. Proto si myslím, že to bude o tom, abychom co nejlépe využili první polovinu," pokračuje pro Motorsport Sainz mladší.

Carlos Sainz se obává, že během příští sezóny se začnou opět propadat | foto: Red Bull Content Pool

Se svým týmovým kolegou Maxem Verstappenem zůstávají u Toro Rosso, o jehož budoucnost se trochu obával: "Měl jsem velmi malé myšlenky. Upřímně jsem vždy hodně důvěřoval a doufal, že se věci opravdu brzy vyřeší, i když to nebylo moc brzy, ale stačilo to."

"Teď se mi ulevilo, když máme solidní platformu, na které budeme příští rok pracovat. Myslím si, že půjde o krok vpřed. Mít plně italský tým také pomůže. Podle mě budou vztahy dobré. Z toho, co vím, si opravdu užívali období, kdy tam bylo Ferrari. Myslím, že před příštím ročníkem je vše velmi pozitivní," dodává Sainz, jehož Toro Rosso sídlí ve Faenze vzdálené pouhých  100 km od Maranella.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy