Wolff: Hamilton s Rosbergem mé varování pochopili

Nico Rosberg a Lewis Hamilton v Mexiku | foto: Daimler AG

Sportovní ředitel Mercedesu Toto Wolff nedávno varoval své piloty, že pokud nezvládnou vzájemné soupeření a dojde k poškození týmu, pak budou muset tým opustit. Na víkendové akci potvrdil, že Lewis Hamilton i Nico Rosberg jeho varování nejen slyšeli, ale i pochopili.

"Nico a Lewis velmi dobře ví, co to znamenalo. Duch týmu je to hlavní. Byl jednou z těch sil, která z nás dělá to, kým a čím jsme. Pokud by v týmu panovalo nepřátelství, bylo by to pro něj škodlivé," uvádí Wolff na víkendové akci Stars & Cars ve Stuttgartu.

"A já jsem řekl, že pokud nebudeme moci zvládnout tvrdé soupeření, které by se mohlo přenést na tým, pak bychom se museli poohlédnout po tom, jakou jezdeckou sestavu v budoucnosti zvolíme," opakuje sportovní ředitel Mercedesu své dřívější varování.

Wolff: Piloti to pochopili | foto: Daimler AG

Rosberg oceňuje to, jak jeho tým zvládá vzájemnou rivalitu se svým týmovým kolegou: "Já doufám, že se Toto vždy vrátí k závěru, že to je vlastně dobré tak, jak to je. To je vše, co k tomu můžu říct. A moc ti děkuji za skvěle odvedenou práci ve zvládání te situaci. Všímám si několika šedivých vlasů, které přibyly - možná za ně můžeme my."

A Hamilton s ním souhlasí: "V podstatě souhlasím s Nicem. Nemyslím si, že by ze soupeření vzešlo něco negativního, je to přirozené. V každém prostředí chcete zajistit silnou atmosféru a my jsme vítězným týmem, takže si přejeme, aby byl Mercedes neustále vpředu. A není nic, co bychom společně nezvládli. Vždy budeme komunikovat a chyby jsme vždy napravovali a budeme napravovat. Nyní to neděláme, nemáme žádné problémy."

Na dráze spolu piloti Mercedesu tvrdě bojují o titul | foto: Daimler AG

Wolff pokračuje s tím, že Mercedes nebude chtít do vzájemných bitev svých pilotů zasahovat: "Milujeme soupeření na dráze. Myslíme si, že kontroverze a závodění musí být tvrdé - a bylo to skvělé. Je to dobré pro tým, protože nás to žene kupředu. Na klidu nám to nepřidává, nic jiného bychom od Nica a Lewise neočekávali."

"Není nic, co bychom chtěli udělat pro omezení tohoto závodění. Vlastně to  bylo naší filozofií od prvního okamžiku, kdy jsme se rozhodli pro dva jezdce, kteří by mohli vyhrát titul. V minulosti neexistuje žádný tým, který by s takovou sestavou přežil déle než jeden rok.

Protože to je velmi soutěživé a velmi tvrdé, je důležité to na dráze krotit a zajistit, že se to nepřenese na tým a nezpůsobí v garáži kontroverzi. Tohle je jeden tým a my se kupředu posouváme společně," dodává sportovní ředitel Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy