Hamilton: Tři poslední porážky sezóny 2015 mě nakopnou

Lewis Hamilton se svou trofejí za mistrostvský titul 2015 ve Stuttgartu | foto: Daimler AG

Současný mistr světa Formule 1 - Lewis Hamilton - bere své neúspěchy v posledních třech závodech jako motivaci pro příští rok.

Už před posledními třemi závody bylo jisté, že Hamilton svůj titul získá, a tak se zdálo, že trochu povolil uzdu. Ve Velkých cenách Mexika, Brazílie a Abú Zabí dojel vždycky až na druhém místě a vítěznou pozici přenechal týmovému kolegovi Nicovi Rosbergovi.

Nicméně i přesto své neúspěchy bere Hamilton jako motivaci do sezóny 2016 a na Mercedes Stars and Cars ve Stuttgartu řekl: "Na své poslední tři závody se vlastně dívám jako na požehnání v přestrojení. Kdybych vyhrál i poslední tři závody, bylo by to moc vítězství v jedné sezóně a pak bych možná do té příští nešel tak nakopnutý."

Lewis Hamilton v Abú Zabí | foto: Daimler AG

Dále dodal: "Jsem teď opravdu odhodlaný a myslím, že je to právě kvůli těmto výsledkům. Potom to byla vlastně dobrá věc. Jsem si jistý, že to byla kombinace několika věcí. Za prvé nemůžu Nicovi vzít to, že v posledních několika závodech odvedl skvělou práci. Myslím, že změna auta mu vyhovovala. A když už byl můj titul jasný, nenechal mě v klidu, i když já jsem byl podvědomě víc uvolněný."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy