Sezóna 2016 by mohla patřit Rosbergovi, domnívá se Stewart

Jackie Stewart, pozující u vozu BRM při GP Itálie na Monze, vkládá naděje do Rosberga | foto: Pirelli

Letošní ročník sotva skončil a už se sbírají prognózy na ten příští. S ohledem na závěrečné závody v Mexiku, Brazílii a Abú Zabí je plno lidí přesvědčeno, že Nico Rosberg konečně vykročí ze stínu Lewise Hamiltona.

Podobného názoru je sir John Young "Jackie" Stewart, trojnásobný mistr světa a někdejší pilot značek BRM, Matra, March a Tyrrell. Šestasedmdesátiletý Skot byl ohromen vzepětím, které německý pilot předvedl v závěru sezóny. Když k tomu přičte svůj názor, že německý tým bude i příští rok disponovat nejlepším vozem, rovnice se zdá být jasná. Aspoň pro Stewarta.

"Pokud si Mercedes udrží náskok, což se dá téměř s jistotou očekávat, bude to asi hodně podobné letošnímu roku, ale nesmíme zapomínat na Rosberga. Jeho tentokrát asi těžko něco zastaví. Je rychlý. Byli jsme svědky toho, jak několikrát hladce porazil Hamiltona v boji o pole-position. Byl bych rád, kdyby konečně vyhrál titul. To by bylo moc dobré," předpovídá Stewart.

Někdejší pilot, který se dokonce honosí vzdáleným příbuzenským poměrem s Jimem Clarkem považuje Rosberga za "jemného" pilota, na rozdíl od Hamiltona, jehož nazývá "velmi agresivního". "Ale někdy vás agresivita může také zradit. Není pochyb o tom, že Nico je velmi dobrý. Potíž je v tom, nestačí být jenom dobrý, musel udělat ještě ten krůček navíc. Předpokládám, že Mercedes nakonec bude poražen, ale nejsem si docela jistý, jestli ostatní týmy budou příští rok natolik dobré, aby to dokázaly. Více než vteřina na kolo je poměrně hodně, pak už nejde o závodění. Pokud bude mít Mercedes nadále dost peněz - jak pro podvozek, tak pro motory - bude ho opravdu těžké zdolat," dodává Stewart. Nicméně je přesvědčen, že vzájemný souboj Rosberga a Hamiltona v příštím roce může formuli 1 hodně pomoci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy