Vzorky DNA potvrdily, že Fangio měl minimálně jednoho syna

Juan Manuel Fangio se dočkal otcovství... | foto: Daimler AG

Pětinásobný šampion F1 Juan Manuel Fangio, zvaný též El Maestro, během svého života nikdy neměl oficiálně manželku, ale byl znám jeho dlouholetý vztah s Andreou Berruet. Od srpna letošního roku se čekalo, zda její syn je legálním Fangiovým potomkem.

Po exhumaci, která proběhal 7. srpna, mělo proběhnout odborné prozkoumání Fangiových ostatků, aby mohlo být podle odebraných vzorků DNA potvrzeno, zda sedmasedmdesátiletý Oscar Espinoza je synem slavného závodníka.

Ačkoliv výsledek měl být znám do poloviny září, definitivní rozřešení případu je známo až od 9. prosince. Soudce Rodrigo Cataldo z argentinského města Mar del Plata oficiálně oznámil, že Oscar Carlos Espinoza je na základě výsledků expertízy DNA biologickým synem Juana Manuela Fangia. Ten svůj vztah s Andreou nikdy nepopíral, ovšem dvojice nebyla nikdy oddána. Za Fangiova života nebyl nikdy oficiálně prohlášen za otce nějakého dítěte. Teď se tedy "dočkal" - dvacet let po své smrti.

Soudce zároveň dodal, že druhý případ žádosti o uznání otcovství, týkající se Rubena Vásqueze, bude řešen později. Jeho matka Catalina Basili tvrdila, že její syn se narodil po krátkém románku s Fangiem v roce 1940.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy