Ecclestone je toho názoru, že by měl Todt opustit Formuli 1

Ecclestone by rád, aby se Todt (na snímku s Hamiltonem) vzdal svých aktivit v F1 | foto: FIA

V posledních dnech se pětaosmdesátiletý boss F1 Bernie Ecclestone vyjadřoval v různých médiích k otázkám klesajícího zájmu o Formuli 1. Jeho názory vyvolávaly velké množství komentářů, nepochybně tomu tak bude i v posledním případě.

Je to v podstatě jenom pár desítek hodin, kdy "Malý Napoleon" označil za původce úpadku Formule 1 tým Mercedes, protože ji svou dominancí udělal nudnou. Bernie má za to, že jde o ještě horší situaci než v případě čtyřleté nadvlády Red Bullu.

"Televizní sledovanost klesá, týmy bojují o přežití. Něco se musí udělat," hřímá Ecclestone a hledá další viníky nastálé situace. Při nedávné schůzi Světové rady motorsportu byli Ecclestone a prezident FIA Jean Todt pověřeni "mandátem", aby se pustili do odstranění problémů, které nelze řešit obvyklými demokratickými procesy. 

Ecclestone ale přišel s variantou, že za podstatnou část potíží odpovídá sám prezident FIA. Ve srovnání s jeho předchůdcem Maxem Mosleyem je méně razantní, málo praktický a rozhodný. "Zabývá se spoustu jiných věcí, daleko víc se zajímá o bezpečnost silničního provozu než o samotnou Formuli 1 nebo sportovní stránku jako takovou. Možná by se měl z F1 stáhnout a povolat na své místo někoho jiného, kdo danou problematiku zvládne lépe," uvedl Ecclestone.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy