Po Force Indii žádá Ecclestonea o dřívější výplatu peněz i Sauber

Sauber žádá o dřívější výplatu peněz v náročném období, kdy probíhá stavba nového vozu | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber je po Force Indii dalším týmem, který Bernieho Ecclestonea žádá o dřívější vyplacení odměn za účast v šampionátu Formule 1. Podle šéfky švýcarského týmu jde o to, aby soupeři nezískali konkurenční výhodu.

Force India o své peníze s předstihem požádala již v říjnu. Má se za to, že jí Ecclestone vyhověl. Jakmile se to dozvěděli Manor a Sauber, ihned učinili totéž. Takové požadavky ale vyžadují jednomyslný souhlas všech týmů před tím, než jim může Bernie vyhovět.

"Viděli jsme, že někteří z našich soupeřů to udělali. To vám může poskytnout přímou konkurenční výhodu. Proto jsme cítili, že když to udělali naši soupeři, pak by to rozhodně usnadnilo život i nám - proto jsme učinili totéž. Pokud dokážete zvýšit svou likviditu, pak to společnosti samozřejmě pomůže. Nejsme v pozici, kdy byste mohli říci, že na tom vůbec nezáleží," vysvětluje Kaltenbornová.

Týmy od společnosti Formula One Management (FOM) peníze nedostávají jen jednou ročně - chodí jim pravidelně každý měsíc od února do listopadu. Tím ale vzniká díra mezi prosincem a lednem, kdy probíhá klíčový vývoj a výroba nových vozů.

"Nejsme v pozici, kdy by na tom nezáleželo," komentuje požadavek Sauberu jeho šéfka Moniša Kaltenbornová | foto: Sauber Motorsport AG

"Blížíme se době, která je z pohledu nákladů velmi intenzivní a kdy nemáme žádný příjem od FOM, který je hlavním zdrojem příjmů pro týmy," potvrzuje šéfka Sauberu pro Autosport.

Na otázku, zda věří, že Ecclestone jejich žádosti vyhoví, Kaltenbornová odpovídá: "Nevím, proč by měl být kdokoliv proti tomu, když to ostatní týmy dostaly. Nebylo by to mezi týmy příjemné, kdyby najednou jeden z nich bezdůvodně nesouhlasil."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy