Force India nadšena posledními testy stejně jako Celis se svým debutem v F1

Alfonsa Celise budeme vídat v trénincích i v příští sezóně | foto: Sahara Force India

Mexický mladík poprvé absolvovat test v kokpitu vozu Force India po boku Nico Hülkenberga. Prezentoval se ve včerejší zkoušce nových pneumatik v Abú Zabí, která tak definitivně uzavřela sezónů 2015 na závodních drahách.

Devatenáctiletý Alfonso Celis Enecoiz jr. usedl do typu VJM08 označeného startovním číslem 34, na trati absolvoval solidních 65 kol. Pochvaloval si jízdní vlastnosti vozu a možnost se seznámit s náročnou technikou. Test byl pro něj důležitým prvním krokem do další sezóny, kdy bude u týmu nadále působit jako třetí pilot. Měl by se představit v prvním tréninku hned v sedmi Grand Prix 2016.

Po Celisovi převzal vůz Nico Hülkenberg a přidal do týmové pokladničky dalších 71 kol. Závodní inženýr Force india Tom McCullough byl s výsledky testování spokojen, chválil i mexického nováčka.

"Byl to Alfonsův první den ve voze F1, vždy je velice zajímavé přihlížet aklimatizačnímu procestu. Celis celé dopoledne velice dobře pracoval s inženýry a zvládl svůj úsek s plnou nádrží. Odpoledne se do vozu usadil Nico a pokračoval ve shromažďování důležitých dat, aniž by měl jediný problém. Celkově vzato šlo o pohodový den a příjemný způsob, jak definitivně zakončit sezónu 2015," uzavřel McCullough.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy