Williams: "Bottase jsme vypustili ve správný okamžik." Byla to snad chyba Buttona?

Valtteri Bottas odjel od mechaniků v pravou chvíli | foto: Pirelli

Williams má za to, že vypuštění Valtteriho Bottase nebylo nebezpečným, i když Fin následně kolidoval s Jensonem Buttonem. K nehodě došlo v pit-lane během Grand Prix Abú Zabí.

Zatímco McLaren zahýbal ke svým mechanikům k výměně pneumatik a pomalu přibržďoval, Williams vyrazil od svých mechaniků na čerstvé sadě pneumatik. Při nehodě došlo k ulomení poloviny předního křídla na Williamsu, Fin s ním musel objet celé kolo a znovu zamířit k mechanikům.

Tím se rozplynuly naděje Valtteriho na solidní bodovaný výsledek (a boj s Räikkönenem o příčku v hodnocení jezdců). Fin za celý incident navíc dostal penalizaci 5 vteřin, kterou si odpykal během následující zastávky. Rob Smedley však hájí svého svěřence a říká, že Buttona prostě dlouho neviděl (a ani vidět nemohl).

"Budeme to muset zanalyzovat a zjistit, co se stalo. Ale vyslali jsme jej zpět na trať ve správný časový okamžik. Bohůžel, McLaren Jensona Buttona zahlédl až moc pozdě. Brzdit začal téměř okamžitě," popisuje inženýr Williamsu.

Williams zažil v posledních dvou závodech sezony 2015 dvě kontroverzní situace - napřed s Massou a tlakem jeho pneumatik v Brazílii a teď s Bottasem v Abú Zabí | foto: Williams F1 Team

"Hned jak si Jensona všiml, tak začal brzdit. Ale McLaren byl v té části trati, do které zrovna mířil." Smedley také naznačuje, že jeho jezdec mohl instinktivně zůstat u pravé strany pit-lane, přesně tam, kde byl Button, s ohledem na signalizaci provozu.

"Máme signál, který varuje jezdce před blížícím se provozem. Ten znamená, že musejí zůstat u pravé strany pit-lane. Přesně to udělal. Ale prostě se museli srazit, protože Jensona viděl příliš pozdě," zakončil zástupce Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy