Räikkönen: Výsledky mohly být lepší, rychlost mi ale nescházela

Kimi Räikkönen v Abú Zabí skončil letos potřetí na pódiu | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen po Abú Zabí hodnotí svou sezónu u Ferrari, které dosáhlo velkého pokroku. Se svými výsledky ale moc spokojený není.

"Myslím, že celý rok byl z pohledu týmu celkem dobrý ve srovnání s tím minulým. Pro mě osobně už tak dobrý nebyl, ale rychlost tam byla, jen se nedařilo dosahovat výsledky. Měl jsem nějaké potíže a dopouštěl se chyb, ale tento víkend byl dost dobrý, auto se ovládalo dobře," hodnotí Räikkönen po posledním závodu sezóny 2014.

"Myslím, že jsme v závodě mohli být [Mercedesu] o něco blíže, měli jsme ale určité problémy při obou zastávkách, takže jsme ztratili nějaký čas, a pak jsem trochu zpomalil. Myslím si ale, že rychlost byla poměrně dobrá, opravdu nám moc daleko neujeli," pokračuje Fin, který projel cílem o 11,159 sekundy později než Lewis Hamilton.

V určitých chvílích jsme je stahovali, a pak nám ujížděli, ale ne moc. Nikdy to není příjemné skončit třetí, ale po předchozích závodech to beru. Myslím, že se vždy dalo do cíle dojíždět lépe, ale OK - podle mě to bylo víceméně to, co jsme očekávali," dodává Räikkönen.

Před závodem si užil se svým týmovým kolegou Sebastianem Vettelem trochu legrace na horské dráze v zábavním centru Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ve Velké ceně Abú Zabí se mu podařilo odrazit nápor svého krajana Valtteriho Bottase a udržet čtvrté místo v celkovém pořadí s náskokem 14 bodů. Pilot Williamsu špatně odstartoval, tým jej poté špatně vypustil v boxech rovnou do cesty Jensona Buttona, takže Valtteri musel v dalším kole znovu do boxů pro nové křídlo. Komisaři mu pak ještě udělili trestných pět vteřin, proto byl v cíli klasifikován až na 14. místě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy