Ultraměkkou směs doporučuje Pirelli pouze pro městské okruhy

Pirelli upřesňuje informace o nově chystané směsi | foto: Pirelli

Nová "fialová" nebo také "magenta" specifikace pneumatik Pirelli bude nasazena v sezóně 2016 pouze na městských okruzích. Tomu bude předcházet testování v Abú Zabí po posledním závodě letošní sezóny.

Superměkká, měkká, střední a tvrdá směs bude doplněna pátou sloučeninou, jejíž uplatnění deklaruje Pirelli na městských okruzích jako doplněk superměkké směsi. Ta byla letos využita v pěti závodech: Monako, Kanada, Rakousko, Singapur a Rusko. Šesté nasazení se předpokládá v Abú Zabí.

Omezené použití ultraměkké směsi potvrzuje i šéf Pirelli Motorsport Paul Hembery. "Bude to jen na městských okruzích, protože jak jsme viděli v Monaku a Singapuru, tam je opotřebení pneumatik velmi nízké. Zatím nemáme tolik poznatků kvůli nedostatku testování, takže se zatím spokojíme s tím, že vozy budou příští rok rychlejší. Zlepšují se každý rok, takže to, co bylo obyklé loni už bude příští rok zásadně odlišné."

Hembery nastínil i vyhlídky na rok 2016 v oblasti strategie. "Naším cílem jsou závody se dvěma nebo třemi zastávkami. K dispozici budou stejné směsi plus ona zmíněná navíc, takže žádná výraznější změna v tomto směru nenastane. Ale co se týče opotřebení, tak tam chceme a musíme experimentovat; uvidíme, zda nám to přinese námi očekávaný efekt."

Pirelli kvůli větší pružnosti týmů ohledně využití pneumatik hodlá pro každý závod poskytnout tři směsi a nechá týmy, aby si z nich vybraly podle svého uvážení.  "Tím si každý tým může zvolit vlastní scénář. Odpovědnost tak bude nejen na Pirelli, ale i na týmech." Hembery uvedl, že finální detaily tohoto záměru budou uvedeny v průběhu prosince.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy