Mallya chce oslavit nejlepší umístění, tým konečně necítí žádný tlak

Takhle prezentoval Mallya svůj nový tým v roce 2008 | foto: Sahara Force India

Force India se v osmé sezóně samostatné existence dočkala svého nejlepšího umístění v Poháru konstruktérů, páté místo má už jisté, proto se při poslední Grand Prix sezóny 2015 může zaměřit na co nejlepší výsledek a důstojně oslavit jedno jubileum.

Vijay Mallya vyšle své vozy na trať po stopadesáté. Sám říká, že jako důležitý faktor v letošní sezóně vidí zavedení B-specifikace vozu v Grand Prix Velké Británie. Sergio Pérez v Rusku přidal na konto týmu třetí pódiové umístění v historii týmu a s největší pravděpodobností vyrovná i nejlepší postavení pilota Force India v konečné klasifikaci. Sice ještě může teoreticky předstihnout osmého Ricciarda a rovněž ho může překonat jedenáctý Grosjean, ale to by buď Mexičan nebo Francouz museli vyhrát, což je s ohledem na rozložení sil startovního pole výsledek z říše zázraků. Nedá se ani předpokládat, že by výrazně zabodoval Hülkenberg, takže Mexičan má šanci v barvách indického týmu zažít i svou vlastní nejúspěšnější sezónu.

Pérez v Soči (s notnou dávkou štěstí) dovezl týmu pódiové umístění | foto: Sahara Force India

Mallya je spokojený s tím, že v Abú Zabí jeho tým pojede naprosto uvolněný závod, jehož výsledek může být už příslibem pro rok 2016. "Jedeme do Abú Zabí s jistým pátým místem v Poháru konstruktérů, takže k poslednímu závodu nastupujeme s vědomím, že nemáme co ztratit. Těšíme se na závod a doufám, že zakončíme sezónu ve velkém stylu. Bude to pro nás speciální závod, protože tu pojedeme 150. Grand Prix - chceme to jubileum na trati pořádně oslavit," kuje plány Mallya.

"Na tým jsem mohl být hrdý po celý rok, zejména mě potěšila křivka vývoje v druhé polovině sezóny. V posledních osmi závodech jsme vyjeli 81 bodů, byli jsme dostatečně rychlí a konkurenceschopní prakticky v každém závodě. S výhledem na pravidla v příštím roce lze předpokládat, že si takovou formu udržíme. V týmu teď vládne spousta pozitivní energie a velké nadšení. V následujícím víkendu prostě máme šanci prokázat, jak daleko jsme v letošním roce došli. Chceme se kvalifikovat v první desítce a ještě na naše konto přidat co nejvíc bodů," dodává Mallya.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy